Tsjechische dierentuin zaagt deel van hoorns af om neushoorns te beschermen

De Tsjechische dierentuin Dvur Kralove is begonnen met het gedeeltelijk afzagen van de hoorns van hun neushoorns om de dieren te beschermen tegen stropers. De dierentuin heeft hiertoe besloten nadat in maart een neushoorn in het Franse Thoiry door stropers werd afgeschoten om zijn hoorn te bemachtigen. Dvur Kralove is de enige dierentuin ter wereld waar in gevangenschap een noordelijke witte neushoorn is geboren. Het risico dat neushoorns lopen is te hoog, zelfs in dierentuinen, en de veiligheid van de dieren is voor ons het belangrijkst”, verklaart dierentuindirecteur Premysl Rabas. “Een onthoornde neushoorn is altijd beter dan een dode neushoorn”, vervolgt hij tegenover het persbureau AFP. Het is triest dat we in een wereld leven waarin dergelijke rigoureuze maatregelen nodig zijn om onschuldige dieren te beschermen tegen de nimmer aflatende menselijke hebzucht, maar Rabas heeft natuurlijk gelijk. Dvur Kralove heeft een kudde van in totaal 21 zwarte en witte neushoorns.

Lees ook:Zeldzame noordelijke witte neushoorn overleden in Tsjechische dierentuin
Lees ook:Weer recordaantal neushoorns gedood in Zuid-Afrika
Lees ook:Oudste neushoorn ter wereld overleden
Lees ook:Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Nog slechts zes noordelijke witte neushoorns in leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.