Reuzenpanda’s komen op 12 april naar Rhenen

Foto: Jeff Kubina, Wikimedia Commons

De Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zullen op 12 april naar Nederland worden gebracht. De dieren komen ‘s avonds aan op Schiphol en worden vervolgens vervoerd naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Na hun aankomst in het speciale pandaverblijf moeten de dieren echter enkele weken in quarantaine. Het is nog niet bekend wanneer bezoekers de reuzenpanda’s voor het eerst kunnen zien. De dierentuin werkt al enkele jaren aan de komst van de zachtaardige planteneters. In januari werd het verblijf van de panda’s door een Chinese delegatie goedgekeurd, nadat het eerder nog moest worden aangepast. China is behoorlijk terughoudend met het uitlenen (alle nog levende exemplaren zijn eigendom van het Aziatische land) van reuzenpanda’s. Wu Weng en Xing Ya komen uit een Chinees fokprogramma en zouden in het ideale geval ook voor nageslacht moeten zorgen.

Lees ook:Reuzenpanda geboren in Maleise dierentuin
Lees ook:Chinese reuzenpanda’s op weg naar Australië
Lees ook:Camera’s WNF filmen wilde reuzenpanda’s
Lees ook:Reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark voor het eerst naar buiten
Lees ook:Reuzenpanda misschien binnen twee generaties uitgestorven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.