Zuid-Europese ‘glasaalbende’ opgerold

De Griekse en Spaanse justitie hebben een internationaal opererende bende opgerold die het smokkelen van glasaaltjes (jonge palingen) als specialiteit had. Er zijn in totaal zeventien aanhoudingen verricht. De bende heeft naar schatting tienduizend kilo glasaal van de Europese Unie naar China gesmokkeld, zo stelt Eurojust. Dat leverde een nettowinst op van tien miljoen euro. Bij de acties in Griekenland en Spanje namen politiebeambten ook nog eens 2 ton doorschijnende aaltjes en een miljoen euro contant geld in beslag. De actie werd gesteund door Europol, het samenwerkingsverband van politiediensten in Europa. Eurojust is een agentschap van de Europese Unie, dat onder andere de aanpak van bijzondere criminele activiteiten in de lidstaten coördineert.

 

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Lees ook:EU steekt miljoenen in bescherrming van olifanten en zeldzame boomsoorten
Lees ook:Mogelijk illegaal reptielenleer in beslag genomen in Amsterdamse modezaak
Lees ook:Europese Unie trekt extra geld uit voor bijenbescherming
Lees ook:Interpol vat 200 ivoorsmokkelaars in de kraag
Lees ook:Zimbabwaanse stropers vergiftigen 41 olifanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.