Neushoorn gedood in Franse dierentuin

Wilde neushoorns zijn hun leven al langer niet zeker, maar nu vallen de goedmoedige reuzen blijkbaar ook al ten prooi aan het nietsontziende stropersgilde. In de nacht van maandag op dinsdag is in de dierentuin van het Franse Thoiry namelijk een neushoorn vermoord. Het dier dat luisterde naar de naam Vince stierf nadat er drie kogels in zijn kop waren geschoten. De kostbare (de waarde wordt geschat op dertig- tot veertigduizend euro) hoorn werd vervolgens met een kettingzaag verwijderd. De stropers lieten twee andere neushoorns in het verblijf ongemoeid, waarschijnlijk vanwege tijdsgebrek. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een levende neushoorn in een Europese dierentuin door stropers is gedood om zijn hoorn. Vorige maand meldden Britse media dat stropers bij twee jonge neushoorns in een opvangcentrum in Zuid-Afrika de hoorn hadden weggehaald. Ook die dieren overleefden het niet. Voor zowel de figuren die de neushoorns doden als de lieden die de handel faciliteren is in mijn ogen maar een straf gepast: een enkeltje eeuwige jachtvelden.

Lees ook:Parkwachters ontdekken lichamen van gestroopte neushoorns
Lees ook:Tsjechische dierentuin zaagt deel van hoorns af om neushoorns te beschermen
Lees ook:Neushoornstroperij laait op in Zuid-Afrika
Lees ook:Weer recordaantal neushoorns gedood in Zuid-Afrika
Lees ook:Stropers doodgeschoten in Krugerpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.