Vleerhondjong San Diego grootgebracht door verzorgers

Verzorgers in de dierentuin van San Diego staan voor de zware taak een rodriguesvleerhond (Pteropus rodricensis) groot te brengen. De moeder van de zeldzame vleermuis overleed tijdens de bevalling op de operatietafel. Het jong moest namelijk middels een keizersnede worden gehaald.  Het mannelijke jong heeft tijdens de eerste levensfase nog voortdurende zorg nodig. Hij krijgt om de twee uur te eten, wordt schoon gehouden, geknuffeld en tot spelletjes verleid. Het diertje, dat als volwassen vleerhond een vleugelspanwijdte van gemiddeld 90 centimeter kan bereiken, verblijft voorlopig in een couveuse bij een temperatuur tussen de 29 en 32 graden. “Hij is lekker pittig, niet bang ons te laten weten wat hij wil en erg speels”, zei woordvoerster Kimberly Millspaugh. De in hun voortbestaan bedreigde rodriguesvleerhonden komen alleen voor op Rodrigues, een eiland in de Indische Oceaan dat een stukje ten oosten van Madagascar ligt. In tegenstelling tot de meeste andere vleermuizen (het gros is insectivoor) voeden vleerhonden zich met fruit. Een cycloon heeft in 2003 een groot deel van hun leefgebied verwoest. De San Diego Zoo is daarom begonnen met een fokprogramma om de soort te redden.

Lees ook:Baardagamen worden dommer door opwarming aarde
Lees ook:Klimaatverandering bedreigt krokodillen
Lees ook:Geile schildpad is redder van zijn soort
Lees ook:Bijzonder halfaapje geboren in Apenheul
Lees ook:Eikenprocessierups ontwikkelt zich in recordtempo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.