Kat bedreigt Zuid-Afrikaanse pinguïns

Zuid-Afrikaanse natuurbeschermers zijn naarstig op zoek naar een vierpotige seriemoordenaar. Een caracal (Felis caracal) zou, samen met een reeds gevangen kompaan, namelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van 135 zwartvoetpinguïns in de buurt van Kaapstad. Het opsporen van de kat heeft vooral prioriteit omdat de zwartvoetpinguïn (Spheniscus demersus) een bedreigde diersoort is. De koddige zeevogels lijden vooral onder de krimp van hun leefgebied en de dalende visbestanden in de oceaan. Na een aantal mislukte vangstpogingen gaat het pad bij Boulders Beach ‘s nachts voortaan dicht zodat er vallen voor de caracal (in het Afrikaans ook vaak rooikat genoemd) gezet kunnen worden. De katachtige hoeft overigens niet voor zijn leven te vrezen, maar zal elders, op grotere afstand van de pinguïns, weer het geschenk van de vrijheid krijgen. De twee caracals zijn vermoedelijk in het broedgebied (niet direct het natuurlijke habitat van de katten) van de zwartvoetpinguïns verzeild geraakt na de bosbranden die de West-Kaap in 2015 teisterden.

Lees ook:Nachtelijke vrieskou houdt pinguïns in Burgers Zoo binnen
Lees ook:Lammergier gezien boven Waddeneilanden
Lees ook:Olifant wordt Indiaas nationaal erfgoed
Lees ook:Vervelde adderpracht
Lees ook:‘Katachtige’ landkrokodil gevonden in Tanzania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.