Eerste blauwvintonijn van 2017 brengt ruim zes ton op

Illustratie: Wikimedia Commons/publiek domein

Het is het Japanse equivalent van onze Vlaggetjesdag: de veiling van de eerste gevangen blauwvintonijn van het nieuwe jaar. Het eerste exemplaar van 2017 leverde op de Tsjukiji-vismarkt in Tokio dit jaar maar liefst 607.000 euro op. Hoewel dat natuurlijk een aardig bedrag is, is er geen sprake van een record. in 2013 werd namelijk 1,27 miljoen euro neergeteld voor de eerste blauwvintonijn van het seizoen. De vis van dit jaar woog 212 kilo en is gekocht (hoe kan het ook anders) door een sushiketen. De blauwvintonijn is overigens een bedreigde diersoort, waardoor de Japanse tonijnveiling toch een ietwat pervers karakter krijgt. Juist omdat echt grote exemplaren steeds zeldzamer worden, tellen kopers zo veel geld neer voor een vis van behoorlijke proporties.


Lees ook:Bedreigde blauwvintonijn levert ruim 30.000 euro op
Lees ook:Blauwvintonijn voor 268.000 euro geveild in Tokio
Lees ook:Prijs ‘eerste tonijn’ lager dan vorig jaar
Lees ook:Blauwvintonijn brengt 1,3 miljoen euro op
Lees ook:Britse kajaksters stuiten op grote blauwvintonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.