Afrikaanse olifant Ouwehands Dierenpark zwanger na kunstmatige inseminatie

Een primeur voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen: in het park is een Afrikaanse olifant (Loxodonta africana) zwanger geworden door middel van kunstmatige inseminatie. De dikhuid is de afgelopen tijd drie keer geïnsemineerd. De derde poging, die plaatsvond in april van dit jaar, is uiteindelijk succesvol geweest. Een olifant heeft een lange draagtijd van 18 maanden. De dierentuin hoopt het kalf begin 2018 te verwelkomen. De kudde Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark bestaat uit vijf dieren, namelijk een stier van 24 jaar en vier koeien variërend in leeftijd van 20 tot 46 jaar. Een recente inventarisatie wees uit dat het in het wild momenteel niet zo goed gaat met de Afrikaanse olifant. De totale Afrikaanse populatie bestaat uit circa 352.000 dieren, beduidend minder dan voorheen werd aangenomen. Ook in gevangenschap geboren nageslacht lijkt dus meer dan welkom.

Lees ook:Moederolifant valt pasgeboren jong aan
Lees ook:Ouwehands Dierenpark ontvangt boete voor ‘illegale’ olifanten
Lees ook:Orang-oetan geboren in Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp, mandril in Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Ouwehands Dierenpark gesloten wegens herfststorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.