Aantal wilde tijgers gegroeid

Het aantal in het wild levende tijgers is de afgelopen zes jaar met ongeveer twintig procent toegenomen. Er leven momenteel ongeveer 3890 van de gestreepte katten in de wereld. Dat hebben het Wereld Natuur Fonds en het Global Tiger Forum zondag bekendgemaakt. De twee instanties organiseren een bijeenkomst over deze grote roofkatten die dinsdag in de Indiase plaats New Delhi begint. De eerste keer dat er een speciale tijgerconferentie werd gehouden was in 2010. Destijds werd als doel gesteld dat er in 2022 ongeveer 6400 tijgers in het wild moeten rondlopen. Het merendeel van de geregistreerde groei vond plaats in India, waar de tijgerpopulatie met vijfhonderd dieren toenam. Ook in Nepal werden beduidend meer tijgers geteld dan zes jaar geleden. Goed nieuws, al moeten we niet vergeten dat de huidige omvang van de mondiale tijgerpopulatie nog steeds slechts een minuscule fractie is van de historische aantallen.  Het tellen van tijgers is overigens geen sinecure, want de gracieuze roofdieren zijn even schuw als mooi en in sommige gebieden erg lastig op te sporen. In de Indiase tijgerreservaten zijn ze wat gemakkelijker vindbaar, maar zeker de tijgers in Nepal of de Siberische tijgers in Oost-Rusland houden er vaak enorme territoria op na en laten zich zelden of nooit zien.

Lees ook:Meer tijgers in Nepal
Lees ook:Indiaas dorp moet verhuizen voor tijgerreservaat
Lees ook:Mensenetende tijger gevangen in India
Lees ook:Witte tijgers Ouwehands Dierenpark overleden
Lees ook:‘Effectieve’ Siberische tijgerpopulatie gedaald tot veertien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.