Voor het eerst in twintig jaar weer olifant op Somalische bodem

Een olifant heeft in Oost-Afrika honderden kilometers afgelegd en is vanuit Kenia de grens met Somalië overgestoken. Het is was de eerste keer sinds twintig jaar dat een wilde olifant voet zette op Somalische bodem.  De stier, Morgan genaamd, werd in december in de Keniaanse delta uitgerust met een gps-zender en herinnerde zich volgens kenners een oude, lang niet gebruikte migratieroute. Vanwege de oorlog in Somalië zijn er al twintig jaar geen olifanten meer gezien in dat land, verklaarden biologen tegen het persbureau AFP. “Hij wist duidelijk waar hij ongeveer naartoe ging”, zegt Iain Douglas Hamilton van Save the Elephants. Zijn organisatie heeft honderden Afrikaanse olifanten uitgerust met een gps-zender. Morgan, die in de dertig is, begon zijn wandeling bij Tana River in Kenia. Het grootste deel van zijn tocht legde hij ‘s nachts af. Volgens Douglas Hamilton doorkruiste het dier, dat vermoedelijk op zoek was naar vrouwelijke soortgenoten, een extreem gevaarlijk gebied waar stropers zeer actief zijn. Lang bleef Morgan overigens niet in Somalië: nadat hij een kilometer of drie landinwaarts was gelopen, maakte de olifant weer rechtsomkeer naar Kenia.

Lees ook:Virtuele safari door Afrika
Lees ook:Aantal gestroopte Afrikaanse olifanten explosief gestegen
Lees ook:Vermoedelijk grootste olifant van Kenia gedood
Lees ook:Olifant trapt twee Amerikaanse toeristen dood
Lees ook:Indiase olifanten dood na treinbotsing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.