Gorilla geboren in Artis

In Artis is gisteren een westelijke laaglandgorilla geboren. De gorillababy kwam na een draagtijd van 8,5 maand ter wereld. Verzorgers merkten dat de moedergorilla zich onrustiger gedroeg dan normaal. Ze liep veel heen en weer en had een glimmende kont. Terwijl de verzorgers extra stro in het nachtverblijf neerlegden, zodat de gorilla een nest kon maken, beviel de mensaap al in het binnenverblijf. De dierentuin meldt dat het een snelle bevalling was. Na de geboorte at de moeder meteen de placenta op. De moederkoek bevat veel waardevolle voedingsstoffen en wordt daarom vaak verorberd door moederdieren. Het is de vijfde voldragen zwangerschap voor moeder Sindy. Haar eerste twee jongen zijn doodgegaan, terwijl haar andere twee zoons nog steeds in Artis verblijven.

Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Grote miereneter geboren in Artis
Lees ook:Verzwakte giraffe geboren in Artis
Lees ook:Chimpansee geboren in Artis
Lees ook:Olifant geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.