Weer recordaantal neushoorns gedood in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn in 2014 zeker 1020 neushoorns gedood om hun horens. Dat is een triest stropersrecord, zo blijkt uit de officiële statistieken. In 2010 werden er nog maar 333 neushoorns door stropers gedood, een aantal dat in 2013 al opgelopen was tot 1004. Waarnemers vrezen dat het record dit jaar opnieuw zal worden gebroken en er zelfs meer dan 1200 neushoorns ten prooi zullen vallen aan stropers. De vraag naar de hoorns in Aziatische landen blijft helaas toenemen. Ongeveer negentig procent van alle Afrikaanse neushoorns (de witte en de zwarte neushoorn) leeft in Zuid-Afrika. Het gaat om circa twintigduizend dieren.

Lees ook:Al 428 neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika
Lees ook:Zuid-Afrikaans verbod op handel in hoorns van neushoorns opgeheven
Lees ook:Parkwachters ontdekken lichamen van gestroopte neushoorns
Lees ook:Weer meer neushoorns afgeslacht in Zuid-Afrika
Lees ook:Recordaantal neushoorns gedood in Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.