Twee mannen aangehouden in verband met vogeldiefstal Avifauna

De politie heeft een twintigjarige man uit Oss en een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden in verband met de diefstal van zeldzame vogels bij Avifauna in Alphen aan den Rijn. Mogelijk zijn de twee ook betrokken bij andere diefstallen van bijzondere vogels in het Westland en Brabant. Hoe de politie het criminele tweetal op het spoor is gekomen, is niet bekendgemaakt. Medio september werden bij Avifauna in de nachtelijke uurtjes 36 vogels gestolen. De buit bestond onder meer uit toekans, neushoornvogels, kaketoes, papegaaien en beo’s. Volgens de politie zijn de daders mogelijk uren bezig geweest om in te breken en de vogelkooien open te breken. Eind september werden al twee vogels teruggevonden in Nijmegen. Een van de twee, een reuzentoerako, was dood. Op 10 oktober werden in een schuur in Den Bosch nog eens veertien van de gestolen vogels teruggevonden. Ze waren er slecht aan toe, terwijl een dier zelfs al dood was. De dieren, die een chip en een ring hebben, kunnen niet in de vrije natuur overleven. Na tips deed de politie invallen in huizen in Den Bosch en Drunen. Daarbij werden veertien gestolen vogels gevonden. Zeven van de overigens goed verzorgde dieren kwamen uit Avifauna, de andere zijn zeer waarschijnlijk buitgemaakt bij een diefstal in het Westland.

Lees ook:Opnieuw gestolen vogels Avifauna teruggevonden
Lees ook:Gestolen vogel Avifauna overleden na botsing met trein
Lees ook:Hoofdverdachte vogelroof Avifauna veroordeeld tot veertien maanden cel
Lees ook:Weer verdachte diefstal Avifauna aangehouden
Lees ook:Gestolen neushoornvogel Avifauna teruggevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.