Betere bescherming voor migratoire diersoorten

Tientallen rondtrekkende diersoorten, waaronder meerdere haaiensoorten en de ijsbeer, moeten beter beschermd worden. Dat is vorige week afgesproken bij een VN-conferentie in Ecuador. De dieren worden toegevoegd aan de lijst beschermde diersoorten die vallen onder de conventie voor migratoire diersoorten. Deze conventie is ook wel bekend als het Verdrag van Bonn. Ook met uitsterven bedreigde vissoorten als de duivelsrog, de reuzenmanta en de zaagvis zijn opgenomen in de lijst. De Europese Unie heeft de dolfijn van Cuvier en de scharrelaar, een zeldzame en zeer kleurrijke vogelsoort, voorgedragen voor de lijst. Voor deze soorten gelden nu ook strengere beschermingsmaatregelen. Van de 32 diersoorten die waren voorgedragen, heeft alleen de Afrikaanse leeuw de lijst uiteindelijk niet gehaald. De reden is dat verschillende Afrikaanse landen dit niet zagen zitten. Een vreemde redenering, want als er een dier is waarvoor mensen massaal naar het zwarte continent afreizen is het wel de majestueuze koning der dieren.

Lees ook:Habitatdestructie bedreigt witschouderibis
Lees ook:Diverse bedreigde diersoorten krijgen extra bescherming
Lees ook:Definitieve bescherming Caribische haaien- en roggensoorten op initiatief van Nederland
Lees ook:Lamantijn, schildpadden en zaagvis met uitsterven bedreigd
Lees ook:Zwarte lijst exotische huisdieren uitgebreid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.