Tweede tijgertje geboren in Burgers’ Zoo

Foto: screenshot YouTube

In het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo is gisteravond een tweede Sumatraans tijgertje geboren. Een eerste welpje was gisterochtend vroeg al geboren. Net als de eerste geboorte was ook de tweede live te volgen via een in het kraamhok opgehangen observatiecamera. De tijgertjes kwamen eerder ter wereld dan biologen en dierentuinverzorgers aanvankelijk dachten. De bevalling werd namelijk pas verwacht rond 5 september. De moeder en haar welpjes verblijven de komende weken in het speciaal ontworpen kraamhok, zo meldt de dierentuin. Het is vooral van belang dat de tijgermoeder zich compleet veilig en ongestoord waant in een kraamhok, omdat zij anders uit stress haar pas geworpen jongen zou kunnen doden. In hun verblijf zijn de katachtigen live te aanschouwen. De door de observatiecamera geschoten beelden worden live uitgezonden op YouTube. Sumatraanse tijgers worden met uitsterven bedreigd. De totale wilde populatie wordt geschat op enkele honderden exemplaren.

Lees ook:Panter Burgers’ Zoo eet pasgeboren welp op
Lees ook:Jonge vosjes in Oostvaardersplassen
Lees ook:Jonge hyena’s tonen zich voor het eerst
Lees ook:Pandatweeling geboren in Wolong
Lees ook:Miereneter geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.