Britse kajaksters stuiten op grote blauwvintonijn

Foto: Twitter

Vijf kajaksters zijn gisteren voor de kust van Cornwall op een gigantische tonijn gestuit. De vriendinnen zagen de dik twee meter lange vis opeens dobberen op de golven. Volgens deskundigen gaat het om een zeldzame blauwvintonijn. De grote tonijn weegt 136 kilo en kan veel geld in het laatje brengen. Een soortgelijk exemplaar van maar liefst 222 kilo bracht vorig jaar 1,2 miljoen euro op dankzij de eigenaar van een Sushi-restaurant in Japan. Hij kocht de dode kanjer op een veiling. De Britse watersporters hoeven overigens niet te rekenen op een berg geld, want het is verboden om blauwvintonijn te vangen in Britse wateren en ter verkoop aan te bieden op Brits grondgebied. De dode blauwvintonijn (overigens zeker geen algemene soort in Britse wateren) is overgebracht naar de universiteit van Exeter voor onderzoek. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Lees ook:Blauwvintonijn voor 268.000 euro geveild in Tokio
Lees ook:Blauwvintonijn brengt 1,3 miljoen euro op
Lees ook:Blauwvintonijn terug in Noordzee
Lees ook:Blauwvintonijn over een paar jaar mogelijk uitgestorven
Lees ook:Florerende zwarte markt kost tonijn de kop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.