Reuzenibis voert lijst zeldzame vogels aan

De reuzenibis (Pseudibis gigantea), de nationale vogel van het Aziatische land Cambodja, voert een lijst van honderd zeldzame vogels aan die Amerikaanse en Britse biologen in het vakblad Current Biology hebben gepubliceerd. De ibis wordt gevolgd door een Nieuw-Caledonische nachtzwaluw en de Californische condor. De onderzoekers hebben volgens de BBC niet alleen onder de loep genomen of de vogels zeldzaam zijn of worden bedreigd, maar ook of hun gedrag en ontwikkelingsgeschiedenis in aanmerking genomen. De top vijf van zeldzame vogels wordt gecompleteerd door de Nieuw-Zeelandse kakapo en de Nieuw-Caledonische kagu.

Lees ook:Hoge honingprijzen in Nieuw-Zeeland trekken criminelen aan
Lees ook:Exotische vogels geconfisqueerd op vliegveld Maastricht
Lees ook:Lijst bedreigde soorten blijft groeien
Lees ook:Konijnen zijn met Pasen het haasje in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Orka’s aangespoeld in Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.