Zuid-Afrikaanse neushoorns verhuizen naar veiliger Botswana

Circa honderd neushoorns worden verhuisd van Zuid-Afrika naar afgelegen wilde plekken in buurland Botswana. Het is een ultieme poging om de dieren uit de klauwen van nietsontziende stropers te houden. De opmerkelijke maatregel wordt vooral genomen omdat het in Zuid-Afrika maar niet lukt om de illegale jacht op neushoorns de kop in te drukken. Het aantal afgeslachte neushoorns in de regenboognatie stijgt al jaren en bedroeg in 2013 zelfs ruim duizend exemplaren. Botswana heeft een beduidend betere reputatie dan Zuid-Afrika als het aankomt op het beschermen van wilde dieren en ander kostbaar natuurlijk erfgoed. De verhuizing is een initiatief van de natuurorganisaties Great Plains Conservation en &Beyond.

Lees ook:Zuid-Afrika gaat neushoorns overplaatsen
Lees ook:Zuid-Afrika haalt honderden neushoorns weg uit Krugerpark
Lees ook:Minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika
Lees ook:Al 428 neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika
Lees ook:668 Zuid-Afrikaanse neushoorns gestroopt in 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.