Een leven in dienst van de nijlpaarden

Onbaatzuchtig
Door de gewoonte om vooral maatschappelijk nutteloze lieden zoals overbetaalde sportsterren of matig presterende topmanagers op het schild te heffen, leiden veel echte helden vaak een anoniem en armoedig bestaan. Neem natuurbeschermster Karen Paolillo, een enorm toegewijde vrouw die een eenvoudig bestaan leidt in een van luxe gespeende boerderij langs de rivier de Turgwe in de Save Valley Conservancy in Zimbabwe. Sociale onlusten, ernstige droogteperiodes en diverse malaria-uitbraken hebben niet kunnen verhinderen dat ze zich al jaren inzet voor de talloze wilde dieren in het gebied waaronder nijlpaarden, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden beerbavianen en diverse antilopensoorten. Sterker, sinds Karen twintig jaar terug de Turgwe Hippo Trust oprichtte, zijn al 48 nijlpaardkalveren geboren, zelfs in tijden waarin de ecologische omstandigheden niet al te gunstig waren voor reproductie. Zo wist ze met het nodige engagement en een rondje langs diverse natuurbeschermingsorganisaties voldoende fondsen te werven om een bassin voor de (wilde) nijlpaarden te construeren, stropersvallen onschadelijk te maken en voldoende hooi voor de grazers in het gebied te verzamelen om de dieren ook in tijden van extreme droogte (wanneer het meeste gras verdwijnt) een maaltijd voor te kunnen schotelen.

Platform
Maar nu de auto van Karen het begeven heeft en het geld nagenoeg op is, staat ze waarschijnlijk voor haar grootste uitdaging tot nu toe. Met kruiwagens is het nog wel mogelijk om de dieren die dicht bij haar hut verblijven te bevoorraden, maar grote afstanden afleggen is op die manier dus onmogelijk. Om toch een platform te scheppen voor Karen en haar levenswerk, is het mogelijk om een donatie te doen op de website van The Harmony Fund, een organisatie die zich ontfermt over dieren- en natuurbeschermingsorganisaties met een smalle beurs. Wat mij betreft een besteding die veel nuttiger is dan het zoveelste futiele consumptieartikel waar we in het Westen ons geluk aan menen te kunnen ontlenen.

Lees ook:Nijlpaarden doen het goed in Colombia
Lees ook:Verwilderde nijlpaarden nemen intrek in Colombiaans dorp
Lees ook:Wachten op de verlossende regens
Lees ook:Nijlpaarden en krokodillen in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Nijlpaarden bijten krokodil dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.