Al 428 neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika

Stropers hebben in Zuid-Afrika dit jaar al 428 neushoorns gedood. Dat meldde het Zuid-Afrikaanse ministerie van Milieu donderdag. Hoogstwaarschijnlijk worden er dit jaar meer neushoorns afgeslacht dan ooit tevoren. In 2012 bleef de teller op een treurig record van 668 dode neushoorns staan, maar dat aantal zou dit jaar overtroffen kunnen worden. De autoriteiten vrezen dat het alleen maar slechter zal gaan met de zwarte en witte neushoorns die al vele duizend jaren deel uitmaken van het Afrikaanse faunabestand. Het enige positieve is dat de regering sinds de jaarwisseling al 122 stropers heeft gearresteerd. Sinds 2010, toen 333 neushoorns op Zuid-Afrikaanse bodem sneuvelden, vindt duidelijk een flinke intensivering van de jacht plaats, vooral omdat Chinezen de hoorns nog steeds een geneeskrachtige en potentieverhogende werking toedichten. Zuid-Afrika huisvest met circa twintigduizend dieren de grootste neushoornpopulatie ter wereld.

Lees ook:Minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika
Lees ook:Ook Zuid-Afrikaanse neushoorns steeds vaker gestroopt
Lees ook:Weer meer neushoorns afgeslacht in Zuid-Afrika
Lees ook:Weer recordaantal neushoorns gedood in Zuid-Afrika
Lees ook:Zuid-Afrikaans verbod op handel in hoorns van neushoorns opgeheven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.