Chinese schildpadden spartelen vrijheid tegemoet

Onder grote belangstelling en op initiatief van het ministerie van Milieu zijn in China afgelopen dinsdag ruim vijfhonderd zeldzame zeeschildpadden (in dit geval soepschildpadden) vrijgelaten in de Zuid-Chinese Zee. Het ging om enkele volgroeide en een hele stoet jonge exemplaren. De grote dieren zijn uitgerust met een zender op hun schild, zodat onderzoekers per satelliet hun oceanische trekroutes kunnen volgen. Er leven vandaag de dag nog zeven soorten zeeschildpadden op aarde, prachtige dieren die helaas stuk voor stuk de status kwetsbaar of zelfs met uitsterven bedreigd hebben.

Lees ook:Visnetten doden miljoenen zeeschildpadden
Lees ook:Mobiele zeereservaten effectiefste manier om zeeleven te beschermen
Lees ook:Italianen openen reddingscentrum voor zeeschildpadden
Lees ook:Situatie Noordpool flink verslechterd
Lees ook:Ruim de helft van alle zeeschildpadden krijgt plastic binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.