Panda’s beginnen aan wereldreis

Twee Chinese panda’s zijn aan een wereldreis begonnen die de charismatische dieren vanuit hun thuisland China naar het Schotse Edinburgh zal voeren. Het heeft vijf jaar geduurd voordat de deal tussen de Chinezen en de Schotse dierentuin uiteindelijk werd beklonken. Het blijft natuurlijk veel mooier om een panda daadwerkelijk in het wild te zien, maar doordat de soort gebonden is aan een zeer beperkt leefgebied is het ook belangrijk dat de dieren het in gevangenschap goed blijven doen.

Lees ook:IJsberentweeling voor het eerst buiten
Lees ook:Schotse panda’s kunstmatig bevrucht
Lees ook:Oudste panda ter wereld overleden
Lees ook:Rode panda’s geboren in Friesland
Lees ook:Ontsnapte kleine panda verstoort treinverkeer Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.