Nieuwe vleermuissoorten ontdekt in Zuidoost-Azië

Foto: Gabor Csorba, Natuurhistorisch Museum van Hongarije

Vleermuizen vormen een van de grootste groepen binnen het toch al rijke mondiale zoogdierenbestand. Sinds kort kunnen we drie nieuwe soorten aan de toch al lange vleermuizenlijst toevoegen. In Zuidoost-Azië zijn wetenschappers namelijk op drie nieuwe soorten gestuit. De opvallendste noviteit was een vleermuis die de demonische naam ‘Beelzebub’ heeft meegekregen. Het gaat om een zeer opvallende vleermuis, die vooral in het oog springt door het contrast tussen zijn zwarte snuit en rughaar en zijn grijswitte borst. Ondanks zijn onheilspellende naam is de fraaie vleermuis, net zoals de meeste vleermuizen, een schuw dier dat zich maar zelden laat zien. Het beestje bewoont de veelal afgelegen regenwouden van Vietnam. “Zelfs als je de dieren in je hand pakt, zullen ze eerst proberen te vluchten. Ze bijten pas als ze geen andere uitweg meer zien”, vertelt bioloog en onderzoeker Neil Furey. De andere twee gevonden soorten zijn de kleine en wollige Murina cineracea (Cambodja) en de spitssnuitige Murina walstoni.

Lees ook:Limburgs vleermuisonderzoek levert bijzondere resultaten op
Lees ook:Nieuwe soorten ontdekt in stroomgebied Mekong
Lees ook:Nieuwe vleermuizensoort ontdekt in kluis Natural History Museum
Lees ook:Miniscule vleermuis is nieuwe soort
Lees ook:Belgische wetenschappers ontdekken gigantische wandelende takken

Eén reactie op “Nieuwe vleermuissoorten ontdekt in Zuidoost-Azië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.