Nieuwe vissoorten ontdekt in Koraaldriehoek

Wetenschappers hebben acht nieuwe vissoorten en een nieuwe koraalsoort gevonden bij het Indonesische eiland Bali. Het gaat onder meer om nieuwe palingsoorten. Dat hebben de wetenschappers van de Amerikaanse organisatie Conservation International bekendgemaakt. Op 33 plekken ten noordoosten van Bali werd twee weken lang onderzoek gedaan op tien tot zeventig meter diepte. De onderzoekers identificeerden in totaal 952 rifvissen. Daar zaten acht nieuwe soorten bij, die nog geen naam hebben gekregen. De archipel Indonesië, met zo’n 17.000 eilanden ligt in de Koraaldriehoek, waar wereldwijd de meeste verschillende soorten koraal en diersoorten in zee voorkomen.

Lees ook:Prehistorische palingen ontdekt op Palau
Lees ook:Nieuwe reuzenschildpaddensoort ontdekt op Galápagoseiland Santa Cruz
Lees ook:Nieuwe glaskikker ontdekt in Costa Rica
Lees ook:Acht nieuwe hagedissoorten ontdekt
Lees ook:Schade aan Barrier Reef groter dan gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.