Douane onderschept grote lading dode zeepaardjes

Foto: douane/Ministerie van Financiën

De douane heeft op Schiphol de afgelopen week drie reizigers aangehouden die in hun koffers 622 dode zeepaardjes hadden verstopt. De reizigers kwamen met vluchten uit Peru en waren op doorreis naar China. Zeepaardjes zijn een beschermde diersoort en mogen niet worden verhandeld. Tegen de smokkelaars van de dieren is proces-verbaal opgemaakt. Samen met drugs en wapens zijn bedreigde diersoorten en aanverwante producten inmiddels de meest lucratieve handelswaren ter wereld. Bijkomende voordelen: een relatief lage pakkans en strafmaat, want de meeste overheden steken veel meer geld en mankracht in het intomen van de narcoticahandel dan in het stoppen van de massaslachting van bedreigde diersoorten.

Lees ook:Franse doune onderschept gigantische lading zeepaardjes
Lees ook:Douane Schiphol neemt zeepaardjes in beslag
Lees ook:‘Dossier: Wildlife Crime’ vanaf vanavond op tv
Lees ook:Leeuwenwelpen gestolen uit Frans circus
Lees ook:Thaise douane onderschept lading neushoornhoorns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.