Zeldzame kat gefilmd in Maleisië

Een van ‘s werelds zeldzaamste katachtigen, de borneogoudkat, is gefilmd in het Maleisische deel van het eiland Borneo. Dat hebben biologen vandaag bekend gemaakt. De bijzonder rank gebouwde, roodbruine kat werd in 2003 voor het laatst gezien. Voor die tijd werd gedacht dat de soort was uitgestorven. Wetenschappers hebben bijzonder weinig kennis over het dier en zijn leefgewoonten. De onderzoekers ontdekten twee of drie van de illustere katten op de beelden die gemaakt werden met een zogeheten cameraval. De ontdekking kwam als een verrassing, omdat de biologen onderzoek deden in een ontbost deel van het oerwoud. Ze wilden weten of zoogdieren daar überhaupt nog kunnen overleven. De beelden werden in 2009 en 2010 gemaakt. Dat de beelden meerdere dieren toonden, heeft de onderzoekers hoopvol gemaakt over de toekomst van de geheimzinnige borneogoudkat.

Lees ook:Kalfjes van Javaanse neushoorn gefilmd
Lees ook:Vogels kunnen onthullen hoe dinosauriërs liepen
Lees ook:Russen filmen reuzeninktvis
Lees ook:Uitgestorven gewaande zeeslangen herontdekt in Australië
Lees ook:Zeldzame Javaanse neushoorns gefilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.