Plastic in Adriatische Zee zorgt voor schildpaddensterfte

Eén op de drie onechte karetschildpadden in de Adriatische Zee heeft plastic in zijn lichaam. Dat stelden onderzoekers vast in een studie naar de impact van afval op het leven in zee. Zeeschildpadden maken gebruik van het ondiepe water in de Adriatische Zee om zich te voeden tijdens hun groeiproces. Helaas is de bodem van de Zuid-Europese zee de meest vervuilde van heel Europa. De onderzoekers bestudeerden de lichamen van gestorven schildpadden nadat ze gestrand waren of per ongeluk door vissers waren gevangen. Een paar gram afval kan al fataal zijn voor een schildpad. Bij meer dan een derde van de 54 onderzochte schildpadden zouden sporen van plastic aangetroffen zijn. Het afval is afkomstig van plastic zakken, verpakking, vislijnen, touwen, en andere wonderlijke voortbrengselen van onze moderne consumptiemaatschappij. Het plastic komt terecht in de darmen van schildpadden en bemoeilijkt zo de vertering van voedsel.

Lees ook:Groene zeeschildpadden eten steeds vaker plastic
Lees ook:Italianen openen reddingscentrum voor zeeschildpadden
Lees ook:Zeeschildpadden leggen eieren het liefst op aangeharkte en schone stranden
Lees ook:Koralen Great Barrier Reef eten plastic
Lees ook:Ruim de helft van alle zeeschildpadden krijgt plastic binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.