Twee ton olifantenivoor onderschept in Kenia

Op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft de douane met behulp van speurhonden twee ton ivoor onderschept. Volgens de Keniaanse overheid gaat het om de grootste vangst van ivoor in de afgelopen jaren. De illegale vracht zat verstopt onder een lading fruit met als bestemming Maleisië. Het ivoor, zeer gewild in Aziatische landen, is afkomstig van meer dan 150 olifanten en is vermoedelijk verzameld over een periode van twintig jaar. In de twaalf houten kratten die in beslag zijn genomen, lagen ook de hoorns van vijf neushoorns. Kenia telt op dit moment ruim 38.000 olifanten. De populatie is zich nog altijd aan het herstellen van de jaren waarin er nog geen sprake was van een jachtverbod. De enorme zoogdieren zijn een zeer belangrijke toeristenmagneet voor het Oost-Afrikaanse land.

Lees ook:Keniaanse parkwachters doden drie stropers
Lees ook:Stropen in Kenia net zo zwaar bestraft als terrorisme
Lees ook:Gabon verbrandt vijf ton ivoor
Lees ook:Grote ivoorhandelaar opgepakt in Bangkok
Lees ook:Amerikanen verpulveren zes ton ivoor

Eén reactie op “Twee ton olifantenivoor onderschept in Kenia

  1. dekogifts

    onvoorstelbaar dat er nog vraag is naar ivoor.hoewel die vraag voornamenlijk uit azie is vind ik dat de bevolking daar toch ook wel voldoende voorgelicht moet zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.