Driehonderd geredde pelikanen weer vrijgelaten

Hoewel het olielek nog steeds niet is gedicht, komt er zo af en toe ook nog goed nieuws uit de Golf van Mexico. Zo’n 300 bruine pelikanen zijn genoeg hersteld om weer te worden vrijgelaten. De dieren werden eerder besmeurd met olie binnengebracht bij een van de opvangcentra. Na een flinke schoonmaakbeurt kunnen ze nu dus weer terug de natuur in. Er stromen nu al twee maanden miljoenen liters olie de Golf van Mexico in. Bijna 1800 kilometer aan dammen liggen op zee om te voorkomen dat olie aanspoelt aan land. Ondanks deze maatregel is er tot nu toe meer dan 200 kilometer aan kustlijn in meer of minder mate vervuild met olie.

Lees ook:Eeuwenoude diersoorten ontdekt in duistere oceaandiepten
Lees ook:Olieramp in Golf van Mexico toch ernstiger dan gedacht
Lees ook:Wetenschappers ontdekken nieuwe oliewolk in Golf van Mexico
Lees ook:Omvang olieramp opnieuw onderschat
Lees ook:Olievlek kan grote gevolgen hebben voor potvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.