Douane onderschept koffers met zeldzame schildpadden in Maleisië

Foto: André Karwath
De douane heeft op het vliegveld van Kuala Lumpur in Maleisië driehonderd zeldzame schildpadden ontdekt in twee koffers. De schildpadden kwamen uit Madagaskar. De reptielen zaten tussen papiersnippers gepakt. Ze zorgden ervoor dat de koffers gingen wiebelen, wat de douane op hun spoor bracht. De eigenaren van de bagage zijn niet meer gevonden. Volgens de functionaris waren de schildpadden bedoeld voor de verkoop in dierenwinkels. De stralenschildpad (zie foto) en de spinschilpad, de twee aangetroffen soorten, staan op de Rode Lijst voor bedreigde diersoorten. In Azië wordt veel gehandeld in deze schildpadden, onder meer omdat ze als lekkernij worden beschouwd. De overheid probeert de illegale handel een halt toe te roepen, maar dat lukt nog lang niet goed genoeg om de dieren een gunstige toekomst te bieden.

Lees ook:Lading gesmokkelde schildpadden ontdekt in Kuala Lumpur
Lees ook:Douane onderschept grote lading dode zeepaardjes
Lees ook:Thaise douane onderschept lading neushoornhoorns
Lees ook:Douane Schiphol neemt 82 panterschildpadden in beslag
Lees ook:Illegale vangst bedreiging voor Amerikaanse zoetwaterschildpadden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.