Tijgerwelpen gedood in Indiaas reservaat

Twee tijgerwelpen zijn dood gevonden in Ranthambhore, een nationaal park in het noordwesten van India. Beheerders van het natuurreservaat stelden in de maandageditie van The Times of India dat de dieren vermoedelijk zijn vergiftigd. De lijken van de zeventien maanden oude welpen werden zondag gevonden. De medewerkers van het natuurpark in de deelstaat Rajasthan vermoeden dat inwoners van een nabijgelegen dorp wraak hebben willen nemen voor het doden van hun vee door tijgers. “Het gaat zeker niet om stroperij, want de lichamen zijn nog volledig intact”, aldus jachtopziener R. N. Meshrotra. In Ranthambhore leven momenteel 39 tijgers. Inwoners van dorpen in de buurt vrezen dat het reservaat overbevolkt raakt en dat tijgers zich daardoor genoodzaakt zien om buiten het park te jagen. Volgens hen is er maar plaats voor ongeveer dertig tijgers. Ranthambhore is een belangrijke toeristische attractie. Jaarlijks bezoeken ruim 200.000 toeristen het park.

Bronnen: De Telegraaf, Times of India

Lees ook:Indiaas dorp moet plaatsmaken voor tijgers
Lees ook:Indiaas dorp moet verhuizen voor tijgerreservaat
Lees ook:Witte tijgers doden verzorger in Indiaas dierenpark
Lees ook:Drie tijgers gedood in Indiaas natuurreservaat
Lees ook:Mensenetende tijger gevangen in India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.