Smokkelaar verstopt hagedissen in ondergoed

Tegenwoordig verzinnen mensen de gekste dingen om exotische dieren voor het waakzame oog van spiedende douaniers verborgen te houden. Zo trachtte een Duitse toerist tientallen gekko’s en skinken uit Nieuw-Zeeland te smokkelen door de hagedissen in zijn ondergoed te verbergen. Dat meldden Nieuw-Zeelandse media dinsdag. De 58-jarige man werd zondag aangehouden op het vliegveld van Christchurch nadat hij had ingecheckt. De douane vond een pakketje met 23 gekko’s en twintig skinken in zijn ondergoed. Ook had de man een gekko in een sok en een andere in zijn bagage verstopt. De Duitser heeft inmiddels schuld bekend voor een rechtbank in Christchurch. Hij had de diertjes in het wild gevangen en wilde ze voor veel geld verkopen. Op de Europese zwarte markt zijn sommige gekkosoorten wel 1000 euro per stuk waard.

Lees ook:Duitse hagedissensmokkelaar de cel in
Lees ook:Man smokkelt lori in ondergoed
Lees ook:Russische ruimtegekko’s overleven missie niet
Lees ook:Fascinerende nachtreptielen
Lees ook:Man probeert reptielen het vliegtuig in te smokkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.