Talloze nieuwe diersoorten ontdekt in Queensland

Foto: Isabel Beasley, WWF International
Dat de Australische deelstaat Queensland een mooie plek is voor biologen en natuurliefhebbers, was al langer bekend. In het gebied blijken echter nog veel soorten te huizen die lange tijd aan het oog van de wetenschap onttrokken bleven. Een pas verschenen rapport van WWF International stelt dat er sinds 1999 in Queensland in totaal 1300 nieuwe dieren en planten zijn ontdekt. Een greep uit de verzameling: een aparte, ‘snelpratende’ kikker, een nieuwe gekkosoort, een muisachtig buideldier en een nieuwe dolfijnensoort. Vooral de laatste ontdekking baart veel opzien, want de laatste nieuwe dolfijnensoort werd ruim dertig jaar geleden geclassificeerd. De dolfijn uit Queensland is vooral een bewoner van ondiepe kustwateren en werd waarschijnlijk lange tijd verward met de Irrawadydolfijn, een rivierdolfijn die thuis is in delen van Zuidoost-Azië en de aangrenzende eilanden. Volgens Michael Roach van het Wereld Natuur Fonds is er misschien nog meer moois op komst: “Als je in acht neemt dat al deze ontdekkingen in slechts één deelstaat zijn gedaan, liggen er in andere delen van Australië wellicht nog andere natuurlijke schatten op ons te wachten.”

Bron en meer foto’s: National Geographic News

Lees ook:Schade aan Barrier Reef groter dan gedacht
Lees ook:Great Barrier Reef blijft bedreigd
Lees ook:Nieuwe vissoorten ontdekt in Koraaldriehoek
Lees ook:Stierhaai spoelt aan in Australisch dorp
Lees ook:Nieuwe diersoorten ontdekt in bergen van Nieuw-Guinea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.