Walvissen mogelijk bedreigd door oefeningen Amerikaanse marine

Walvisachtigen in de Golf van Mexico gaan in de toekomst wellicht hevige overlast ondervinden van de Amerikaanse marine. De marine heeft namelijk toestemming gevraagd om in het gebied de komende vijf jaar tests uit te voeren met nieuwe explosieven en sonarapparatuur. Dat walvissen en dolfijnen deze proeven incidenteel met zware verwondingen of de dood zullen moeten bekopen, neemt de Amerikaanse marine op de koop toe. In de Golf van Mexico zwemmen zes bedreigde walvissoorten en nog talrijke minder zeldzame walvissen en dolfijnen rond. Ook de schuchtere, vriendelijke en dun gezaaide Caribische lamantijn is een bewoner van deze wateren die veel hinder zal ondervinden van de door de Amerikaanse marine geplande activiteiten. De National Marine Fisheries Service buigt zich momenteel over het voorstel.

Bron: AllGov

Lees ook:Caribische lamantijn niet langer met uitsterven bedreigd
Lees ook:Forse dolfijnensterfte in Golf van Mexico
Lees ook:Californische kieuwnetten massagraven voor veel zeedieren
Lees ook:Zeldzame zeeschildpad terug naar VS
Lees ook:Mexico gaat getrainde tuimelaars inzetten om bedreigde vaquita te redden

3 reacties op “Walvissen mogelijk bedreigd door oefeningen Amerikaanse marine

 1. Paul

  Voor het originele artikel en links kijk op http://animals-in-the-news.blogspot.com, het weblog dat door veel media dagelijks wordt bezocht om nieuws te genereren.

  Dat blog is snel en dus actueel met dagelijks – ook op zondag – dierennieuws uit de hele wereld. Andere nieuwswebsites maken er gebruik van, omdat het veel werk scheelt uiteraard, begrijpelijk. Ook met regelmaat worden persberichten van internationale dierenwelzijnorganisaties, zoals de HSUS, TRAFFIC, Seal Alert, BUAV, integraal gepubliceerd. Die organisaties hebben de beheerder van het blog in hun perslijst opgenomen, omdat ook zij het belang van het blog inzien. Kortom, veel, divers nieuws over dieren, dierenrechten en dierenwelzijn uit de hele wereld.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Uncategorized

  The world is a fine place and worth fighting for, I believe the second part. —《Seven》

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Heinen

  Nice and truthful quote from a great movie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.