Beer doodt Roemeense politieagent

Een politieagent is dit weekeinde om het leven gekomen nadat hij in de buurt van een afgelegen Roemeens bergdorp werd aangevallen door een niet bepaald goedgemutste bruine beer (Ursus arctos arctos) op oorlogspad. De 30-jarige man bezweek in een nabijgelegen ziekenhuis aan zijn ernstige verwondingen. De kans dat je in Roemenië oog in oog komt te staan met een wilde beer is behoorlijk groot.
Het Oost-Europese land is namelijk het woonoord van meer dan de helft van alle Europese bruine beren. Met name in de ongerepte Karpaten wemelt het van deze zwaargebouwde omnivoren. Het opportunistische karakter van de beren en houtkap zorgen ervoor dat de dieren noodgedwongen steeds vaker dorpen en steden opzoeken en regelmatig met mensen in contact komen. Ontmoetingen die niet altijd een even amicaal karakter hebben. Vooral in de stad Brasov duiken de beren vaak op en plunderen ze en masse de rijkelijk gevulde plaatselijke vuilnisbakken.

Bronnen: DePers, YouTube

Lees ook:Verwarde beer toch in winterslaap door invallende vrieskou
Lees ook:Zweedse bruine beren blijven steeds langer bij hun moeder
Lees ook:Bruine beer na lange tijd weer terug in Tsjernobyl
Lees ook:Beer wandelt door Orlando
Lees ook:Beer dringt vakantiehuisje binnen

Eén reactie op “Beer doodt Roemeense politieagent

  1. André de Hooge

    Als die agent hem iets heeft geflikt is dat zijn verdiende loon!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.